Услуги

Защо озеленяването е важна част от всеки интериор?

С интериорното озеленяване се постига ефект на освежаване на вътрешното пространство. Живите растения и тяхното композиционно позициониране в помещенията създават диманика и специфичен уют. С тях успешно могат да се подчертаят елементи от интериора, както и да се скрият други части, които не са така лицеприятни.

 

Стайните растения създават специфичен и неповторим комфорт по много показатели:

 • цветовете им действат успокояващо на погледа
 • през деня насищат въздуха с кислород
 • имат прахоулавяща функция
 • част от растенията имат и бактерицидна функция - т.е. дезинфекцират въздуха от патогенните вируси и убиват болестотворните бактерии
 • създават среда, който не може да бъде изградена с други средства
 • подобряват концентрацията на хората и подобряват тяхното настроение

С растенията в сградите успешно може да се насочва потока от хора в желаната посока, да се ускорява или забавя тяхното движение, да се създават уютни места за работа, срещи или почивка.

Живите растения в офисите, рецепциите, луксозните търговски площи, центрове за обучения, приемни и други говорят за стил и качество на предлаганите услуги.

Сигурно е, че този, който инвестира в растителност и поддържа нейния добър декоративен вид, обръща внимание на детайлите и красивото. Този човек е по-вероятно да предлага по-добра услуга от всички останали. Качеството във всяка една област се дължи именно на детайлите и вниманието към детайлите.

Защото вярваме, че лицето на всеки бизнес и духът на всеки дом могат да бъдат представени още по-добре чрез света и езика на цветята, ние от Елфите - Бутик за цветя и подаръци предлагаме услуги по вътрешно озеленяване.

Извършваме интериорно озеленяване с естествени единични саксийни растения и композиции от няколко вида растения на:

 • офиси,
 • рецепции,
 • ресторанти,
 • фоайета,
 • хотели,
 • банки,
 • конферентни зали,
 • частни домове и други.

Преди да ни попитате...

Какви растения за интериорно озеленяване ще ни предложите?

В нашите магазини разполагаме с богато разнообразие от интериорни растения. Освен това, при желание от ваша страна сме готови да ви предложим и допълнително разнообразие от растения според вашите нужди, изисквания и условията на среда.

За интериорно озеленяване изключително предпочитани са листно-декоративните растения. Можем да ви предложим самостоятелно стоящи бонзаи или бонзаи в различни декоративни аранжировки, декоративно кафе, пеперомия, фитония, фикус, фикус Пумила, фикус Бенджамин и Бенджамин вариегата, кротон, коледна звезда, калатея, алоказия, хедера и други.

Според сезонните особености поддържаме и голямо разнообразие от интериорни цъфтящи растения - орхидеи и мини орхидеи, стефанотис, антуриум, африканска теменужка, коледниче, мини портокал, еуфорбия (христов венец), ехмея, бегония, спатифилум и много други. Тези стайни растения може да поръчате както самостоятелно, така и в различни аранжировки и комбинации с други растения.

Ако искам професионално вътрешно озеленяване, ще ми изготвите ли проект?

Да, готови сме да изработим проект за озеленяване с количествена сметка и ценова оферта на използваната растителност, и всички дейности по процеса.

Какво е нужно, за да ни изготвите оферта или проект за интериорно озеленяване?

При изготвяне на оферта за интериорно озеленяване, ще съобразим вида на вътрешното пространство, което желаете да аранжираме, неговото изложение, осветеност, поток от хора, влажност, количество прахови частици и други замърсявания, възможност за поддръжка и подмяна на растенията.

Поради тази причина е добре лично да посетим мястото, което искате да декорирате със саксийни растения. Възможно е да уговорим и други варианти за работа.

Към всеки един проект подхождаме професионално и задълбочено, така че да можем да гарантиране както качество на предлаганата услуга по интериорно озеленяване, така и устойчивост и дълъг декоративен ефект на предложените растения.

С какво ще гарантирате, че ще бъда доволен от резултата?

Имаме дългогодишен опит в сферата на интериорното озеленяване. Когато работим, се съобразяваме и с идеите и визията на нашите клиенти. Винаги сме отворени за нови идеи. Освен това, в екипа ни разполагаме и с ландшафтен архитект - специалистът, който професионално и качествено изготвя нашите проекти.

Предлагате ли поддръжка на стайните растения?

Да, предлагаме абонаментна поддръжка на растенията. Честотата на нашите посещения за поливане, подхранване и евентуална подмяна на растенията зависят от индивидуалните особености на използваната растителност и спецификите на средата, в която те се отглеждат.

За повече информация,индивидуални консултации и решения, свържете се с нас на телефон 02/871 64 77,мобилен 0893 533 884 и 0885 828 643 или ни пишете на имейл info@elfite.net