Мини градина с орхидея в бутилка

Ново
Мини градина с орхидея в бутилка
118.00 лв.

Нестандартна и ефектна украса за дома са мини градините в стъклен съд – аквариум, бутилка с интересна форма, сфера, терариум. В тази импровизирана малка оранжерия се създава благоприятен климат – стайна температура и висока влажност, който е идеален за някои топлолюбиви тропически растения.

Най-удобното място за флорариума е перваза на прозореца на сенчестата страна. Директните лъчи на слънцето го засягат негативно. Температурата се повишава в резервоара, което води до нарушаване на естествените процеси. Изключение правят градините със сукуленти. Цъфтящите растения ще се чувстват добре на места с дифузна ярка светлина. Ако няма такова място в апартамента, е необходимо да се използва изкуствено осветление, в противен случай цветята ще се наклонят към прозореца и ще загубят привлекателността си.

Флорариумът е оригинален декоративен елемент. Можете да го поставите като модерен аксесоар на масичката за кафе. В центъра на стаята той ще заеме почетно място. Мини градина със сукуленти ще изглежда органично на компютърно бюро. Можете да добавите креативност към декора, ако го поставите върху книги или списания. Висящи буркани подредени ще украсяват всяка стена.

Миниатюрни градини приличат на оранжерии, дължащи се на създадената вътрешна среда. Всяко засадено растение или цял състав изисква известна грижа. Грижата за зелените площи е както следва:

  • Поливането: Флорариумът е  необходимо да се полива умерено, без да се допуска преполиване. Преполиването води до изгниване на растението .Навлажняване на почвата трябва да се извършва само при липса на кондензация по вътрешните стени на стъклото;
  • Изрязване: В процеса на отглеждане на растенията ще заемат все повече и повече пространство. Но тъй като тя е ограничена, те ще трябва да бъдат отрязани и прикрепени. Това ще помогне да се запази декоративността. Трябва също да отстраните листата с признаци на гъбична, бактериална болест.
  • Торове: Дозировката трябва да бъде минимална. Прекомерният тор ще доведе до ускорен растеж и натрупване на соли в почвата.

Полузатворените флорарии са идеално място за отглеждане на непослушни орхидеи. Такива конструкции осигуряват постоянна влажност и възможно най-близо до естествените тропици. Тяхната големина може да бъде всяка - както правоъгълна стъклена кутия, така и удължена миниатюрна ваза.

За растежа на цветята е важно да се създадат благоприятни условия. Светлина, влага и въздух, което се постига с отвори на съда.

Сподели с приятели: