Шампанско Моет Шандон империал брут

Шампанско Моет Шандон империал брут
99.00 лв.

Шампанското Moët & Chandon добива своята популярност още през далечната 1869 година. Днес то е една жива легенда, олицетворение на изискан вкус и лукс.
Moët & Chandon Brut Impérial се счита за най-завършения и универсален израз на стила на Moët & Chandon. То носи в себе си разнообразието на трите сорта грозде от областта Шампан и подбраното качеството на най-добрите лозя в региона, представяйки магията на най-обичаното в цял свят шампанско.

Шампанското Moët & Chandon Brut Impérial е изключително запомнящо се със своя богат вкус, ярка плодовост, изкусителност и елегантна зрялост. То е един напълно завършен асемблаж от над 200 "crus", който създава перфектен баланс от трите гроздови сорта
30% до 40% Pinot Noir,
30% до 40% Pinot Meunier и
20% до 30% Chardonnay.
Използването на 20% до 30% внимателно подбрани отлежали вина завършва асемблажа и повишава неговата зрялост, комплексност и консистентност.
Цветът е елегантно златист до сламено жълт с леки зелени нюанси.
Ароматите му са лъчисти, разкриващи свежи плодове (ябълка, круша, бяла праскова, лимон), флорални нюанси (липов цвят) и елегантни светли нотки (аромат на прякна козуначена кифличка и свежи ядки).
Небцето е изкусителено, богато на аромат и меко, комбиниращо щедрост и елегантност, пълнота и финес, последвани от деликатна свежест, за да разкрие магическия баланс на това шампанско.

Brut Impérial може да се сервира като прелюдия на вечерята и през цялата вечеря до десерта. Перфектно е за суши и кнедли, морски дарове и риба, в леки сосове, задушени, печени или поляти с лек сок бели меса, както и пресни плодови салати, които не са твърде сладки.

Съхранява се при 10-12 градуса, не се излага на пряка слънчева светлина, препоръчителна влажност на въздуха над 75%.

Сервира се с температура 8-10 градуса, която най-добре се постига като се постави бутилката в шампаниера с вода и лед (50:50) за около 20 минути преди консумация. Може да се консумира в годината на покупката, но и да отлежава 3-5 години.

Шампанското Moët & Chandon Brut Impérial, което Ви предлагаме е със собствена луксозна кутия.
То е едно чудесно допълнение към всеки един букет, кошница, аранжировка или подарък, които изберете от нашия онлайн магазин.

0.750 л.

Категория: . Тип: .
Сподели с приятели: