Цикас в саксия
88.00 лв.

Разкошен Цикас в саксия. Опаковката е направена от хартия в натурален цвят и мрежа от зебло, завити с панделка от царевично лико - рафия, които хармонично кореспондират с красивите листа на растението. Цялостният вид на аранжировката има натурално и изчистено звучене.

Цикасът е ефектно растение и въпреки, че името му в превод от гръцки език означава "палма", цикасът не принадлежи към рода на палмите. Той има здрави и жилави листа, изключително бавнорастящ е, обича светлината, но не и течението. През лятото може да го отглеждате и на открито, на завет, като в първите дни е добре да го засенчвате, за да не прегорят листата му. Поливането през топлите месеци е редовно, а през зимата се полива по-рядко. Периодично, по време на топлите месеци, е добре да го подхранвате. При поливането внимавайте да не намокрите средната му част - мястото, от което израстват новите листа, защото може да предизвикате загниване. Растението обича въздушната влажност и е добре ако от време на време пулверизирате листата му.

Сравнително лесно за отглеждане, това листно-декоративно растение е подходящо за поднасяне както на жени, така и на мъже. То е удачна декорация за дома или за офиса.

Височина на растението - около 60 см.

Сподели с приятели: