Защо предлагаме доставка на саксийни растения в нашия онлайн магазин?

Отговорът е – Защото са красиви, харесваме ги и не са така трудни за отглеждане! Защото искаме да ви дадем богат флорален избор и продукти, които са подходящи за всеки един вкус и потребност. Защото искаме да предложим еко вариант за тези, които поради лични убеждения или други причини не искат да поднасят цветен подарък от рязан цвят.

Защо да подарите растение в саксия?

Много хора харесват стайните растения и с удоволствие ги отглеждат в дома или офиса си. Истината е, че освен красота, стайните растения носят и много ползи – те намаляват стреса, през деня насищат въздуха с кислород, а тези, които цъфтят, възнаграждават собствениците си за грижите и търпението в тяхното отглеждане.

Преди да подарите саксийно растение, помислете дали получателят ще има желание да се грижи за него. Саксийните растения са подходящи за всеки, но не всеки има желание и възможност да се грижи за цвете в саксия. Ако получателят вече отглежда цветя, най-вероятно ще се зарадва да допълни колекцията си.

Преди да попитате...

  • Поръчка на стайно растение може да направите 24 часа в денонощието
  • Доставката на растение в саксия можем да направим в рамките на 3 часа след получаване на плащането по направената поръчка. Това важи за гр. София и кварталите отвъд околовръстното шосе.
  • Доставка на саксийно растение за страната можем да извършим от вторник сутринта до събота сутринта включително.

* Повече може да прочетете в Условията за доставка.

Саксийните растения, които предлагаме са листно-декоративни или цъфтящи

Листно-декоративни растения

Тази група саксийни цветя са ефектни през цялата година благодарение на своите интересни листа или цялостен силует. Листата могат да бъдат интересно обагрени или с интересна форма на листната петура. Като цяло, листно-декоративните саксийни растения са лесни за отглеждане. Те се нуждаят от подхранване през пролетта, поливане според спецификите на конкретния вид и евентуално забърсване на праха, която се натрупва върху тяхната повърхност.

Листно декоративните растения, които предлагаме в нашия онлайн магазин за цветя са бонсаи в различни декоративни съдове и цикас в саксия. В нашите магазини разполагаме и с голям избор от малки кактуси, но тъй като формата им е различна, ако желаете да закупите кактус, препоръчваме да дойдете и да си изберете на място.

Цъфтящи растения

Цъфтящите саксийни растения имат три вегетационни периода – период на нарастване, период на цъфтеж и период на покой. Цъфтящите растения в най-общия случай са най-ефектни през периода си на цъфтеж. Тогава трябва редовно да се поливат, да се подхранват с калий и да се премахват прецъфтелите цветове.

Цъфтящите растения, които предлагаме в нашия онлайн магазин са гардения, азалия, тиланзия, каланхое, бегония, антуриум, чийто цветове имат формата на църце и най-търсените на пазара – саксийни орхидеи.

Освен това, в секцията ни с Кошници с цветя може да намерите още по-голямо разнообразие от цъфтящи саксийни растения, които са подходящи и за външно отглеждане.

Не забравяйте, че независимо от това какъв е видът на цветето в саксия, което поръчате, то най-добре е то да се полива с вода, която е престояла поне няколко часа и има стайна температура – не студена, но не и топла.

 

Още по-голямо изобилие от листно-декоративни и цъфтящи саксийни цветя, може да видите и секцията ни с Кошници със саксийни растения.