Общи условия

Продуктите и услугите, предлагани в онлайн магазина за цветя и подаръци www.elfite.net, се предоставят при условията и правилата, споменати по-долу.
С използването на уеб сайта и поръчването на продукти или услуги през него, Вие приемате и се съгласявате с всички изброени правила и условия.

В случай, че не сте съгласни с едно или повече от условията и правилата, описани в този сайт, имате право да се въздържите от ползването му, както и от поръчването на продукти през него. В противен случай автоматично се счита, че приемате всички правила и условия, описани на страниците на този сайт.

 • За поръчка на цветя, кошници, аранжировки, саксийни цветя или подаръци през сайта на Бутик за цветя и подаръци "Елфите", не се изисква регистрация в сайта.
 • Всички Ваши данни, както и данните на получателя, ще бъдат използвани само и единствено от нашия екип за коректното изпълнение на поръчката Ви.Бутик за цветя и подаръци "Елфите" гарантира конфиденциалността на Вашите лични данни, както и сигурността на банковите ви тайни.
 • Запазваме си правото да ви уведомяваме за наши актуални предложения посредством каналите за комуникация.
 • Поръчка на продукт от нашия интернет сайт www.elfite.net може да направите по следните начини:
  • онлайн 24 часа в денонощието / 7 дни в седмицата през нашия интернет сайт www.elfite.net;
  • на телефон 02/871 64 77 или на GSM 0893/533 884 от 9:00 до 21:00 часа;
  • както и на място в някой от магазините на Елфите.
 • Поръчките, направени онлайн и платени извън работното време на магазина, се потвърждават на следващата сутрин.
 • Добре е да поръчате поне един ден предварително, но колкото по-рано, толкова по-добре. Поръчки от днес за днес се разглеждат като експресни доставки и се приемат само за рамките на гр. София и област София-град, но не и за страната!
 • Експресни поръчки можем да доставим в рамките на 3 часа след извършване на плащането на поръчката и само в рамките на гр. София и област София-град, но не и в страната.
 • Заплащането следва да се извърши минимум 3 часа преди интервала, който сте посочили за доставка.
 • Посочените цени на продуктите не включват доставка. Цената за доставка се калкулира и се начислява допълнително в зависимост от мястото за доставка и сроковете за изпълнение на поръчката. Прочетете повече в секцията ДОСТАВКА.
 • Доставките за рамките на гр. София и област София-град се извършват от наш куриер. Доставки в страната можем да извършим във всички градове и населени места, обслужвани от офисите на Еконт Експрес.
 • Време на доставката – Поръчки с фиксиран точен час не се ангажираме да извършваме. 
 • Може да изберете интервал от 2 часа, в който нашият куриер да достави поръчката за рамките на гр. София и област София-град. Поръчките за град София и област София-град можем да извършим най-рано 3 часа след като сме получили плащането по направената от Вас поръчка.
 • За страната можем да изпълним поръчки с доставка от вторник преди обяд до събота преди обяд включително.
 • За страната не изпълняваме поръчки за неделя, понеделник и официални празници.
 • За поръчки с доставка в страната е възможно да изберете дали доставката да бъде преди обяд или след обяд (не можем да гарантираме доставка в двучасов часови интервал за страната).
 • Доставките за страната се изпълнавят съобразено с работното време на офисите на Еконт Експрес.
 • Всяка една доставка се извършва единствено и само след извършено плащане от Ваша страна и потвърждение от наша страна на подадения от Вас имейл адрес, че сумата е получена и доставката може да бъде извършена. За по-подробна информация, моля запознайте се нашите условия в секцията ПОРЪЧКА.
 • За да бъде изпълнена коректно и в срок направената поръчка, небходимо е да попълните коректно всички полета, отбелязани като задължителни във формата с данните за доставка.
 • Бутик за цветя и подаръци „Елфите“ не поема отговорност за провалени доставки, поради отсъствие на получателя на посочения адрес, поради непълен или неточен адрес и име на получателя, поради отказ на получателя да приеме доставката или при нежелание/невъзможност на получателя да отвори на куриера или да приеме неговите телефонни обаждания.
 • За да гарантираме изпълнението на поръчката, при предоставяне на данните за получателя и подателя, е необходимо да потвърдите дали разрешавате да се обадим на получателя предварително или поемате отговорността, че получателят ще бъде на адреса, посочен от Вас за доставка в указания от Вас часови интервал и ще приеме доставката.
 • В случай, че някои от поръчаните цветя не са налични в момента, то те ще бъдат заменени от равностойни по естетика и цена цветя по преценка на флориста.
 • Ако ви е необходима фактура, моля попълнете коректно полето за данните за фактура.
 • Аранжировки за различни видове събития, сватбени букети и декорация, както и църковни аранжировки, следва да бъдат уточнени директно между флористите на Бутик за цветя и подаръци "Елфите" и поръчителя в срокове, позволяващи доставката и подготовката на небходимите елементи и растителност.
 • Бутик за цветя и подаръци "Елфите" си запазва правото в специфични случаи да отказва доставки.
 • Начините за разплащане са описани в секцията НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ.
 • Не приемаме банкови преводи от чужбина, поради големите банкови такси по международните преводи. Запазваме си правото да откажем изпълнението на поръчки, платени по този начин, като сумата на поръчката ще бъде върната на изпращача, но след приспадане на банковите такси по трансферите.
 • При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш служител на посочения за кореспонденция имейл адрес info@elfite.net.

Промяна на цени на стоки и услуги

Сайтът www.elfite.net си запазва правото да променя цените на стоките и услугите, предлагани в он-лайн магазина без предварително да уведомява за това своите клиенти. При вече направени и платени поръчки, в сила е цената, която е била актуална към момента на направата на поръчката и нейното плащане.

Съдържание на сайта и авторско право

Всички материали, публикувани на страниците на сайта www.elfite.net (снимки, текстове, статии, описания, графики, таблици и др.) са обект на авторско право и собственост на "Елфите Флорал Арт" ООД.
Използването, копирането и разпространението с комерсиална, некомерсиална и каквато и да била друга цел, на каквато и да била част от съдържанието на сайта, без писменото съгласие на Управителя на "Елфите Флорал Арт" ООД е абсолютно забранено, а нарушителите ще бъдат подведени под съдебна отговорност. 
Използването, копирането и обработката на снимки от сайта под каквато и да е форма е абсолютно забранено.
Използването на статии от блога на сайта или каквито и да било други текстове в сайта е разрешено само и единствено, когато е посочен източника, а именно, текстът да е придружен от активен линк към оригиналната статия в www.elfite.net и Управителят на "Елфите Флорал Арт" ООД е информиран за това на имейл адрес info@elfite.net и в имейла е посочен линк към сайта, в който бихте желали да използвате съответния материал.
"Елфите Флорал Арт" ООД си запазва правото да не разреши публикуване на текстове от блога или другите страници на сайта, както и снимки, без да дължи обяснение за това.

Препратки към този сайт

Препратки към този сайт са разрешени само след съгласието на Управителя на "Елфите Флорал Арт" ООД.

Общи бележки

Он-лайн бутикът за цветя и подаръци "Елфите" (www.elfite.net) си запазва правото да променя Условията за ползване, като се задължава на края на текста с Условията за ползване, да записва датата на последната актуализация.


Последна актуализация: 04.03.2018 г.