Празнична украса за Рождество Христово

За хората, приели християнската вяра, Рождество Христово е най-светлият празник в историята на Християнството.

На този ден Бог изпраща своя син сред човеците. Той има мисия на земята - да усили вярата им, да ги избави от греховете и да им покаже правия път, който да следват.

Вечерта на 24 декември всяка година затихнали очакваме раждането на малкото бебе Исус, а следващият ден е празник за цялото християнство.

Дните се отбелязват с редица приготовления и се предшестват от пости и молитви, с които вярващите християни пречистват духа и телата си. 

Седмиците преди Рождество Христово са заредени и с много обичаи и символика. Домовете се украсяват празнично. Елхите се окичват с коледна и новогодишна декорация, палят се лампички и свещични, за да е светло на малкото бебе Исус и неговата свята майка – Дева Мария.

 

Църквите също богато украсяват олтарите, иконостасите и останалите части от интериора.

Ние имаме богат опит в изготвяне на църковна декорация за големите християнски празници.

За илюстрации към тази статия сме използвали снимки от декорацията, която направихме за Рождество Христово през 2015 година.

Църковната декорация на иконите и олтара с цветя, зеленина и светлини, е допълнена от сцената на Рождество Христово във Витлеем. В композицията са поставени фигури на бебето Исус Христос, Дева Мария, Йосиф, тримата източни царе, дошли да се поклонят на Младенеца, ангел небесен и домашните животни. Те всички са се приютили в святата нощ сред дъхавото сено в яслите на гостоприемните пастири.
Фигурите, които използвахме в композицията са ръчно изработени и ръчно изрисувани, с много изразителни детайли. Всяка от тях е с приблизителна височина около 40 см и е лакирана със специален лак, който предпазва цветовете.

Сцената на Рождество Христово подчертава празничното настроение и засилва усещането за вълшебството на този свят момент от историята на Християнството.

Композицията с раждането на Младенеца беше особено интересна за децата. Те разглеждаха отблизо детайлите и участниците в тази свята сценка, за която са слушали в къщи, в детската градина и в училище.

 

Малчуганите задаваха и много въпроси, а отговорите ги развълнуваха и ги направиха съпричастни към идеята за безграничната божия доброта, търпение и любов към хората.

Разбира се, на децата беше позволено да се снимат до тази мила сцена и да запазят топъл спомен от вълшебството на празника Рождество Христово.

Ние вярваме, че познаването на християнските традиции и възпитаването на децата от малки в дух на толерантност, доброта и търпение, е един от най-важните принципи, на които се основава тяхното оформяне като личности.

 

Ако искате да разполагате със собствена сценка на Рождество Христово, с която да зарадвате своите клиенти и посетители, не се колебайте да се свържете с нас.

Показаната инсталация е подходяща не само за църкви, но и за всякакви други места, които се посещават от много хора по време на празниците - молове, магазини, детски кътове, ресторанти, зимни пързалки и други.

Ние ще изработим специално за вас подобна сценка, като по ваше желание може да предвидим и цветови комбинации на фигурите, различни от показаните, така че да кореспондират с интериора или екстериора, който искате да декорирате.

За срокове на изпълнение и доставка, както и за опция за наемане на сценката с фигурите на Исус Христос, Дева Мария, Йосиф, тримата източни крале, ангела и домашните животни, присъствали в нощта на Рождество Христово, свържете се с нас.

Споделете статията: