2016 - Годината на маймуната

Според Китайския хороскоп, 2016 година ще е подвластна на знака на Маймуната - една от 12-те зодии в източния хороскоп.

Тази година ще бъде управлявана от Огнената маймуна, а тя носи горещи страсти, любов, секс и промени. Наред с тези изживявания, Огнената маймуна води и до увеличени разходи - и на средства, и на емоции. Но това не е така страшно, стига да успеете да овладеете тези тенденции и да ги канализирате, така че да заработят във ваша полза.

Китайската Нова година ще настъпи на 8 февруари 2016 година и Огнената маймуна ще властва до 27 януари 2017 година. 

За да сте в хармонично отношение с вибрациите на този зодиакален знак, през тези 12 месеца избирайте дрехи и аксесоари в червено, пурпурно, бяло, златно и жълто. Именно тези цветове кореспондират с енергетиката на Огнената маймуна и ще ви донесат успех и печалба в начинанията.

Годината няма да е лесна за тези, които обичат сигурността, ясното и предначертано бъдеще. Това е период на приключения и пътешествия, задаване на въпроси и търсене на отговори, растеж, промяна и шеметни обрати.

Представете си маймуната, която играе в гората - тя скача от клон на клон, люлее се, пуска се и пада свободно, за да се хване отново почти в последния момент преди да падне на земята за най-близкия клон. 

Маймуната е палава и експресивна. Под въздействието на нейния знак, през 2016 година дори и най-консервативните и сдържани личности ще са изкушени да проявят силни страсти, да демонстрират безразсъдна любов и да предприемат неочаквани и за тях самите начинания. Това не винаги е негатив, тъй като в движението и в промяната доста често се крие и гаранцията за успех и развитие. 

Маймуната освен всичко друго е и мъдра. Но нейната мъдрост понякога граничи с прекалена мнителност и недоверие. През тази година ще бъде трудно да се установят отношения на доверие. И това не е чудно, тъй като периодът както вече споменахме, сам по себе си е белязан от импулсивност и неочаквани постъпки, които нерядко са в разрез изграждането на сигурност и доверие. В годината на Огнената маймуна не приемайте нищо за даденост. Помнете, че трябва да сте дейни, гъвкави и наблюдателни, за да бъдете адекватни на енергетиката на този период. 

В шеметната игра, която се оформя в идните месеци, през 2016 година ще бъдем свидетели и на интересни сценични изяви, подем в изкуствата, образованието и науката.

Любовта в Годината на маймуната

Чувствата ще са пламенни и страстни. Ще се изградят много нови връзки, но и ще разрушат много стари, което отново има за цел да освободи човека и да му даде нови хоризонти и възможности, било то за любов, страст или развитие в друга сфера.

Едно е сигурно - обвързаните двойки ще изпитват трудност да запазят хармонични взаимоотношения. Затова и правилната стратегия, за да бъде запазена една съществуваща връзка, е проявата на повече толерантност и мъдрост във взаимоотношенията. Ако връзката е удовлетворяваща, запазете мисълта, че периодът е преходен, а сътресенията - временни. Тоест, бъдете мъдри като маймуната и проявете търпение, докато периодът на нестабилност премине.

За любителите на приключенията годината ще предостави много нови възможности. Ако сте двойка, използвайте тази тенденция и канализирайте енергетиката на периода в задружни пътешествия и откриване на нови места, култури и традиции - това ще е една от възможностите да преодолеете разрушителните тенденции.

Тези от вас, които съхранят взаимоотношенията си, ще открият, че връзката им не само е оцеляла, но е станала много по-хармонична и стойностна.

От какво да се пазите през Годината на Маймуната 

Периодът се характеризира с лъжи, илюзии и самовнушения. Паричните потоци тази година се движат хаотично и с различна сила. Доходите е възможно да бъдат нестабилни - неочаквано изобилни постъпления ще се редуват с периоди на ниска печалба. Погрешно е да се фиксирате в идеята за големи доходи през тази година, защото това може само да отблъсне възможността ви за придобиване на финанси.
Вместо това заложете на забавленията и създаването на нови контакти, които ще са особено важни.

Партньорствата през годината според Китайския хороскоп

Противно на очакванията, периодът ще е подходящ за бизнес партньорства, но само ако сте открили правилните хора. 

В случай, че успеете да избегнете емоционалните решения, да се дистанцирате и да запазите хладен разума си, през този период ще видите много нови решения и възможности. За да растете, трябва да запазите концентрация и да четете внимателно всичко, което разписвате. Не разчитайте на думи и обещания, разчитайте на взаимоотношения, които се градят на юридически издържани договори и клаузи, които да защитават вашия интерес.
Ако въпреки всичко плановете ви не потръгнат, то периодът ще ви предостави адекватни решения, с които все пак да успеете да запазите печелившата си позиция, затова бъдете нащрек и не разчитайте преди всичко на собствените си действия.

Обобщено за годината на Маймуната

В заключение, очаква ни една много интересна година, в която нерядко ще изненадваме самите себе си. Опитайте се да следвате тенденциите за развитие, движение, промяна и нови запознанства, но в същото време бъдете мъдри, разчитайте преди всичко на собствените си сили и не се предоверявайте. Само от вас зависи дали след шеметните скокове ще останете сред клоните на дърветата или ще се приземите с гръм и трясък на земята. 

За да бъдете с синхрон с енергетиката на годината, добра идея е да сложите на видно място пред себе си маймуна. Размишлявайте върху нейния характер и движение, така ще ви бъде по-лесно да следвате тенденциите през идващите месеци. Тя ще ви помогне и да разберете по-добре голяма част от събитията, които ще се случат около вас и тези, в които ще вземете лично участие.

В близките месеци ще е особено актуално да подарите маймунка. Тя е особено актуален символ за 2016 и началото на 2017 година и ще бъде талисман за периода.
Вижте и нашите предложения - ръчно изработени маймунки - голяма маймунка и малка маймунка. С тях зарадвайте себе си, партньор, приятел, колеги, близки хора и любим човек.

Споделете статията: