Декорация на лятна сватба

В тази статия ще ви разкажем за една сватбена декорация, която направихме с активното участие на очарователната младоженка, която се включи в стайлинга на елементите от аранжировката на ресторанта. Резултатът от съвместната ни работа може да видите на снимките - семпла, но много оригинална и симпатична сватбена украса.  Едно решение, което вярваме ще очарова и вас самите.

А ето и историята....

Бонбонка* дойде в нашия бутик за цветя и подаръци Елфите на ул. "Николай Хайтов" 2 с ясната визия какви елементи иска да бъдат включени в сватбената декорация на масите в ресторанта. Тя беше избрала натурални материи – конопен текстил, памучен текстил и памучна дантела, както и съдовете, в които да аранжираме цветята. 

Показа ни няколко буркана – с различни размери, които собственоръчно и доста умело беше апликирала със зебло и памучни дантелени ленти. За тях трябваше заедно да изберем най-подходящите цветя и зеленина.

Оставихме декорираните буркани настрана и започнахме с уточняване визията на булчинския букет. След като показахме на Бонбонка няколко варианта на булчински букети и я запознахме с тенденциите при сватбените букети за сезона пролет/лято 2015, спряхме се на букет-топка със собствена дръжка, който да аранжираме от рози „Дейвид Остин“ в бяло, лилава алстромерия, статице и зеленина. При изработката опаковахме дръжката на букета със зебло и красива лента с дантелен мотив, кореспондиращи с другата част от сватбената украса.

Изработихме в същия стил гривна за кумата, както и бутониери за кума и младоженеца.

Сватбена украса за колата направихме върху вакуум подложка, във формата на топка от цветя и панделки за огледалата.

Изборът на цветята, с които декорирахме бурканите, които Бонбонка ни донесе, съвсем естествено включи видовете, които използвахме за сватбен букет и другите видове аранжировки и декорации. Така постигнахме единство на композицията и стилово продължение на вече използваните цветови комбинации.

Благодарим на Бонбонка и Тонко, че ни се довериха за тяхната сватбена декорацията на този така специален за тях ден, както и за предоставените снимки. Пожелаваме им много здраве, щастие и цъфтяща любов.

* Имената на младоженците в статията са променени.

Споделете статията: